פיוז'ן מודרני כפרי עם שיק אירופאי ב26 מ"ר במרכז

מבט מהמרפסת לתוך החלל הציבורי שבו העומק של החלל מודגש ע"י משטח ריצוף קונטרסטי וקרניזים בהירים ה"נכנסים" לעומק המטבח ומייצרים פרספקטיבה חזקה לטובת אשלית אופטית של מרחב.

דירה זאת מכילה בתוכה סיפור של שינוי גדול שעבר על משפחה עם המעבר מהכפר לעיר. הכמיהה של אם הבית ללייף סטייל התל אביבי, עם המוטיבים האורבניים והתרבותיים שבה, והעולם התרבותי שממנו היא באה, הם הטריגר לעיצוב הדירה הקומפקטית והמיוחדת הזאת. הלקוחה ושני בניה משאירים מאחור בית גדול ופותחים פרק חיים חדש בדירה בת 86 מ"ר דווקא בחולון.

האתגר התכנוני היה לשלב מטבח פינת אוכל וסלון בחלל נתון שגודלו 26 מ"ר. החפצים שבכל זאת עברו מהבית הישן לחדש כוונו את העיצוב לכדי גיבוש מקומות תצוגה אינטגרליים בסלון.

הסגנון העיצובי בא לנסח פיוז'ן של מודרני כפרי עם שיק אירופאי. חדרי הילדים עוצבו בהתאמה לאפיים והם מבטאים את עולמם. על אף גדלה של הדירה ואולי בגלל גודלה נעשתה חשיבה מוקפדת לגבי מקומות אחסון מספקים לשימוש הדיירים תוך כדי שימוש על מרחב תנועה ותחושה אופטימאליים.

הקטנת החלל ע"י עיבוי גבס לטובת יצירת נישות המייצרות אשליית עומק. התאורה הנסתרת בנישה מושכת את העין לדופן האחורית. הפרקט הקלאסי מדגיש את העומק של המסדרון. פלטת הצבעים בה נעשתה שימוש בעיצוב היא קלאסית. כמעט כל פריט נגרות הינו ייחודי ותוכנן בכדי להתאים את עצמו לתנאי החלל ולשפה העיצובית

מרכיבי העיצוב הם במהותם קלאסיים ונינוחים ומותאמים לעולם התרבותי של הדיירים אך עם זאת בכדי לתת תחושת מרחב נבחרו מוצרים עדינים במראה בשילוב זכוכיות ופרספקס שאינם מפריעים להמשכיות המבט. הספה הרחבה ועתירת הכריות נותנת תחושת נינוחות וביתיות לא פורמאלית והאוירה הכללית בבית משדרת יוקרה עדינה עם פרקטיות ופשטות.

מטבח בעיצוב כפרי עם עקרונות תכנון מודרניים-משטח העבודה מהעץ הטבעי נכנס לתוך נישה בנגרות ומייצר קו דינמי וארוך. השימוש בפלטת זכוכית לשולחן האוכל מעניק השתקפויות של המטבח שמכניסים ממד נפח נוסף המטשטש את גודלו האמיתי של החלל הנתון.

על אף שהמטבח קטן הוא מעניק פתרונות אחסון העונים לצורך. המקרר וחיפוי הקיר המציג פיסות עיתון מכניסים לעיצוב המטבח תחושה של קלילות והופכת אותו למקום כייפי.

המסדרון המוביל לחדרי השינה מכיל אחסון ונותן תחושת המשכיות לחלל

שימוש יעיל בשטח המסדרון לאחסון תוך כדי שמירה על איכות המרחב.

הממ"ד הפך להיות חדר השינה של אם הבית. והוא מעניק רכות קלאסית לחדר שהשהייה בו קצרה.

חדר שינה של בן טיינאייג'ר – נגרות ייעודית עם עיצוב חם, קלאסי ופופי. השימוש בגוון אדום ביחידת הנגרות שהותאמה לחדר מכניסים אישיות ואופי ומשדרים את האדם לו החדר מיועד.

פריטים בודדים מהבית הקודם עברו לדירה החדשה כמו ארונות הבגדים בחדרי הילדים שהשתלבו באופן אורגאני עם העיצוב החדש.

חדר השינה של אחד הבנים שומר על מינימליזם סגנוני ויעיל עם נגרות השומרת על מרחב בחדר תוך כדי מתן מענה לצרכי אחסון מרובים. הכחול לגווניו מצעיר את החדר ומשקף את בעליו.

נגרות יעודית, טקסטורות גראפיות וחומריות המעניקים לבית נוכחות נינוחה ויוקרתית. השימוש באלמנטים מרחפים על רגליים גם הם נותנים מבט המשכי לרצפה ומייצרים אשליית מרחב.

השימוש בוילון קלאסי כהה דווקא בחלל קטן יחסית נותן תחושת מסתורין ויוקרה

009-001 016.5-001

  דירת קבלן במרכז | עבודת תכנון ועיצוב | זהר בן לביא אדר', מליסה סמטבנד , צלם | אילן נחום , שטח | 86 מ"ר, חלל ציבורי 26 מ"ר – 3 חדרי שינה ו2 חדרי רחצה , נגרות | אגדת עץ , תאורה | מחסני תאורה, איקיאה ,  ריצוף וחיפוי | מאיר המהיר , ספת סלון וכורסא | ניו וינטאג , כסאות לפינת אוכל | פיקאפ

לפרטים נוספים על תכנון והעיצוב איתנו בקרו באתר הבית – BLV עיצוב בתים

 

מודעות פרסומת

הערה אחת

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s