מעוצבת ברמת גן | מדירת קבלן לדירת חלומות

ארבע שנים עברו מאז שהכרנו את דורית ונדב כשבחרו בנו ללוות אותם בתכנון ועיצוב דירת קבלן שרכשו בשכונה החדשה במשולש קריניצי ברמת גן. בארבע שנים חווינו, יחד, המון עלויות וירידות, חודשים של המתנה מול החברה הקבלנית, חודשי המתנה למוצרים שהוזמנו בארץ ובחול, אלפי מיילים אבל בסוף התהליך, שהסתיים לפני מספר חודשים , הצלחנו לתת לדורית ונדב ולשלושת הבנות המתוקות שלהן את בית החלומות שלהם, בו מעבר לתכנון מוקפד המשרת את כל הצרכים שלהם, גם כל חלל וחלל קיבל התייחסות אישית מהפרט הגדול ועד לפרט הסטיילינג הכי קטן.

תכנון ועיצוב פנים BLV Design/Architecture

הפרגולה הקווית מסתירה את קורות פרגולת הבטון ה"קבלנית" מעל ומצלה על האזור השמיש ביותר בזמן שחלק אחר של המרפסת פתוחה לשמים ולכניסת אור חזק יותר לתוך הבית.

על אף שהבית שומר על איכות מודרנית קלאסית השתלבו בו אלמנטים "פופיים" בכדי לתבלן אותו בשכבה דקה של "הומור". השלב הסופי של הסטיילינג לבית התבסס על מחקר מעמיק וכל אחד מהחללים, עם דגש על חדרי השינה, קיבלו את המגע האישי והותאמו לכל אחת מבני המשפחה.

לדירה נכנסים דרך הקומה העליונה המכילה את חללי האירוח (מטבח, פינת האוכל, סלון ומרפסת הגג). בסמיכות לכניסה מדרגות המורידות אותנו למפלס המגורים המכיל 3 חדרי ילדים, ממ"ד, ויחידת הורים. תכנון הדירה התבסס על יצירת פתיחות מקסימלית אל מרפסת הגג ואל הנוף הפתוח המתחיל בקצה המרפסת.

תכנון ועיצוב פנים BLV Design/Architecture

מבט מהכניסה לבית מושך אל המרפסת ואל קו העצים שבאופק

עיצוב פנים BLV Design/Architecture

בסמיכות לכניסה לבית מדרגות המורידות אותנו למפלס המגורים

 עיצוב פנים שירותי אורחים עם משטח קוריאן BLV Design/Architecture

שירותי אורחים עם מבנה קוריאן אלכסוני המכיל כיור ואחסון ומאפשר מרווח "נשימה" לאסלה

עיצוב פנים ואדריכלות שם דגש על כל פרט ורפט, כדוגמא מטבח מתוכנן באופן בו קיימת פתיחות לפינת האוכל אך עם זאת הוא מוסתר היטב מהסלון ומאפשר בלגן טבעי על משטחי העבודה במטבח בזמן אירוח סלוני. הוחלט על יצירת מטבח ללא אזור ישיבה "מטבחי", ולתת לשולחן האוכל להיות שולחן מתפקד וחשוב – מרכז ההאכלה והפעילות. לא במקרה הוא גם האזור המחבר בין המטבח לסלון. שולחן האוכל העגול מייצר מעין "כיכר" שסביבה ניתן גם לזרום מהמטבח אל מרחבי המרפסת

תכנון ועיצוב מטבח BLV Design/Architecture

המטבח המוסתר חלקית מהסלון ובקצהו חיפוי זכוכית צהובה המשקפת את המתרחש מאחורי גב העובד על הכיריים ומושכת את המבט לעומק החלל דרך ההשתקפויות שבו.

עיצוב פנים מטבח ופנית אוכל BLV Design/Architecture

מבט מהמטבח לפינת האוכל למרפסת ולנוף. מאחר והוחלט על יצירת מטבח ללא איזור ישיבה "מטבחי" , פינת אוכל משרתת את הצרכים היומיומיים . אירוח רב משתתפים מתבצע לרוב במרפסת.

תכנון ועיצוב מטבח ופינת אוכל BLV Design/Architecture

פינת האוכל פעילה, הסמוכה למטבח, עם אחסון המשרת את בנות הבית לאחסון תיקים וציוד שהן מביאות איתן כל יום מבית הספר.

השיקולים המרכזיים במיקום הספה הראשית היו האפשרות לצפות בנוף, יצירת קשר עין עם מרכז החלל ויצירת מרחב פתוח ככל הניתן. לפיכך הוחלט להצמיד את הספה לקיר ולמקם מסך צפייה ממול המייצר גם הפרדה בין בסלון לפ. האוכל. ההפרדה המינימלית ביותר שיכולנו לייצר היא התקנת המסך על עמוד. מיקומו של המסך מאפשר סיבוב של המסך גם לכוון פינת האוכל במידת הצורך וגם למרפסת. בחלקו התחתון של עמוד הטלוויזיה קיימת יחידת נגרות המשרתת גם את הסלון וגם את פינת האוכל ונותנת אפשרות ישיבה לטובת התארגנות לקראת היציאה לבית הספר.

תכנון דירת קבלן BLV Design/Architecture

מבט מהכניסה לבית מציג את רעיון החלוקה העדינה בין חלל הסלון לפינת האוכל ומיד מושך אותנו אל מרחבי החוץ.

עיצוב פנים דירת קבלן BLV Design/Architecture

הסלון עם הספה המרכזית הצופה במסך אך  מקומות ישיבה נוספים לא פורמליים המשחררים אותו ממהוגנות יתירה.

פרט נגרות תכנון ועיצוב פנים BLV Design/Architecture

פרט נגרות – היחידה שמחלקת את אזור הסלון ופינת אוכל. כאן יושבים ורוכסים נעלים לקראת יציאה מהבית.

סינר גבס ארוך המתחיל מהמטבח והמסתיים בסלון משמש גם לטובת גופי תאורה וגם להסתרת מנגנוני הוילונות וארגזי התריס של הפתחים השונים, אך יותר מזה הוא מובילה את העין בשיטוט לאורך החלל, אפקט המייצר אשליית מרחב.

פס תאורה המלווה את המדרגות המובילות למפלס המגורים מחזק ומדגיש את החלל הכפול ואת גובהו. ארון אחסון מתחת למדרגות תוכנן בכדי להתאימו לסיטואציה ייחודית זו.

בכדי לנצל באופן מיטבי את החלל מתחת למדרגות ולשלב באופן אורגני לתוך הדירה מקומות אחסון רבים הוחלט שחלק מהשטח ממהלך המדרגות הגבוה יוקדש להרחבת חדר הרחצה הכללי בזמן שחלקו האחר יוקדש לארון שיפנה לכוון מהלך המדרגות הנמוך יותר. ארון אחסון זה המלווה את מהלך המדרגות תוכנן בכדי להתאימו לסיטואציה ייחודית זו.

עיצוב פנים תכנון אחסון מתחת למדרגות BLV Design/Architecture

אחסון מתחת למדרגת המעבר בין קומת המגורים לקומת האירוח משתלב היטב

  מפלס מגורים

תכנון ועיצוב פנים BLV Design/Architecture

ארון שרות בנוי  במסדרון מפלס המגורים

  יחידת הורים של דורית ונדב

הדרישות ליחידת ההורים של דורית ונדב היו סטנדרטיים- הם בקשו אחסון רב ככל הניתן, הם ביקשו מקום מסודר להניח בו את הבגדים שהם משילים לאחר יום עבודה, בקשו מסך צפיה אל מול המיטה, ובחדר הרחצה שלהם מקלחת מפנקת עם ספסל ישיבה, ארון עם כיור/משטח קל לתחזוקה ואסלה, כמתבקש. הכניסה ליחידת ההורים מחלקת את החדר לשני אגפים אגף השינה ואגף הרחצה. בכניסה ליחידה יישמנו ארונות סגורים בגמר זכוכית רפלקטיבית אפורה בכדי שהאור הנכנס מהחלון החיצוני ישתקף בעומק המבואה לחדר. בחלל השינה תלינו מתלים רחבים לטובת בגדים היורדים בסוף היום. בחדר הרחצה הכנסנו נגיעות צבע אדום עז בעיצוב ארונית הכיור ומעל הנחנו משטח קוריאן עם כיור בקווים רכים המאפשרים תחזוקה קלה עם ברז קיר ובכדי לספק את צרכי האחסון הכנסנו גם ארונית מראה מעל. החיפויים והריצוף הם באפור שקט בכדי לתת לארונית להתבטא.

החלל השינה משני צידי המיטה המרופדת שידות צד מרופדות הניתנות להזזה והם למעשה שני מיכלי אחסון עם מכסה עליון. הטלויזיה שקועה בתוך פנל נגרות צף המכיל בתוכו גם את הממיר. כהצללה נבחרו צלוני גלילה מסוג "דואט" העשויים מבד והמסננים את אור השמש הנכנס לחדר וגם מכניסים את אפקט הפרטיות . סך כל המרכיבים מייצרים  חדר שינה חף מקשקושים ורגוע המאפשר לנוף החיצוני להכנס אליו ולהשרות בו אוירה קסומה.

הצללה רכה לפאשר כניסת אור אך פרטיות ועל קיר חדר השינה, נקודות שחורות מנוחות בגבהים שונים גם תמונה תלת ממדית וגם מתלה בגדים מעוצב | היה פתרון חשוב לדיירי הבית.

תכנון ועיצוב נגרות פנים BLV Design/Architecture

ארונות יחידת הורים בגמר זכוכית

BLV Design/Architecture עיצוב פנים חדר רחצה הורים

חדר רחצה הורים משטח קוריאן עם כיור ואקום פורמינג מעל ארון תלוי , חיפויי אפור, ארון מראה עליון מתלי מגבות המשולבים בזכוכית המקלחון וצמחים מפלסטיק

עיצוב חדרי רחצה BLV Design/Architecture

מעבר ליופי ולפרקטיקה  שמציע כיור קוריאן מסוג זה, הקימורים שלו מעלימים את שולי הכיור ולפיכך לא צריך למקם אותו בהכרח במרכז המשטח

עיצוב פנים עיצוב חדר שינה הורים BLV Design/Architecture

מתלי עץ שחורים וגדולים בקומפוזיציה חופשית על הקיר לטובת תליית בגדי יום יום המוסתרים למבט מהכניסה לחדר ההורים. בעומק, ארון הבגדים שואב אליו את האור הטבעי פנימה.

עיצוב פנים עיצוב יחידת הורים BLV Design/Architecture

קצת טקסטורות וטקסטיל עשיר מכניסים קלאסיות לכל חדר שינה. בצד מציץ ארגז אחסון מרופד המשמש כשידת צד עם קריצה פופית של צבע.

עיצוב פנים עיצוב יחידת הורים BLV Design/Architecture

קצת תאורה נכונה טבעית ומלאכותית בשעת בין ערביים והכל מרגיש הרבה יותר אהוב.

החדר של נעה

לא קל לקלוע לטעמה של ילדה בת 10. זה עולם הנפרש בין הוורדרדות של הילדות לעולם האורבני הקצת יותר בועט של הנעורים. בחרנו לשלב את התמימות של הוורד עם הקוליות של השחור אפור, עם אלמנטים רכים אך קווים. רוב הצבע מתרכז במצעים, מה שניתן לשנות ולהתאים לעתיד. הרבה כריות רכות לרגעים שקטים בכתיבה ביומן ועם חברות על המיטה .  שולחן רחב ידיים עם אחסון, גם לעבודה על שיעורי בית וגם לתצוגת עבודות יצירה – בעיקר קרמיקה במקרה של נעה.

עיצוב פנים עיצוב חדרי ילדים BLV Design/Architecture

מעל מיטת המתבגרת הורוד המסמל את האחיזה בילדות והשחור האלגנטי המסמל את הכניסה לאינטיליגנציה של בגרות.

עיצוב חדרי ילדים BLV Design/Architecture

יציאה למרפסת עם שולחן לימוד שאינו מלבני אלה טרפזי בכדי למנוע חסימה לכניסה לחדר.

עיצוב חדרי ילדים BLV Design/Architecture Interior Design Teen's Room

סיפור של פשטות אלגנטית המנסה לאחוז בהלך הרוח של ילדה בת 10

 החדר של יעל

חדר של ילדת הסנדוויץ" עוצב בהשראת צבעים פסטלים  והוא מתאים לאופיה ולאהבתה לעיצוב ולפרטים. הגוונים המככבים הם צהוב וכחול עם נגיעות של  ורודים אילו משתלבים עם הטקסטיל מעל המיטה וגמא הנגרות על הקירות  לצידי המיטה  רכשנו מסגרות שונות מאיקאה וצבענו על אחד בצבעים שונים עם תמונות שונות. המטרה הייתה לייצר אוסף של דימויים ודמויות שנבחרו בקפידה לטובת בניית סיפור בדמיון.   שולחן כתיבה בגמר פורמייקה עם כוורת עליונה בצהוב, עם שידת מגירות ניידת לגמישות הזזה בחדר. ארון  גדול בחדר שינה המשמש לא רק לאחסון בגדים אלא גם לספרייה שלמה, צעצועים וכל טוב.

פינת עבודה על הקיר ליד מדבקות תלת מימד של פרפרים בגוונים שונים של צהוב. כיסוי המיטה הוא סריג בעבודת יד  וכל זה ממסוגר בשטיח טורקיז במראה דהוי ונוסטלגי. גם כאן רצפת העץ מאזנת ומכניסה את כמות החום העיצובי לחדר השינה.

עיצוב פנים עיצוב חדרי ילדים BLV Design/Architecture

צבעוניות אביבית בחדר שינה

עיצוב פנים עיצוב חדרי ילדים BLV Design/Architecture

עד כמה העיצוב משפיע על החלומות של מי שעטוף בו?

עיצוב פנים עיצוב חדרי ילדים BLV Design/Architecture

הפרפרים נכנסו לחדר כאילו מתוך טבע מצוייר המסתתר מאחורי הדלת רק בכדי להשתתף ב"אביביות" של החדר.

עיצוב פנים עיצוב חדרי ילדים BLV Design/Architecture

מסגרות שונות  נצבעו ויצרו עולם של דימויים שמחים על הקיר המתקשרים עם הקורה על המיטה . חלק מהאובייקטים הממוסגרים הם צעצועים ממוחזרים.

החדר של שירה

חדר צבעוני בצבעי הקשת לילד בגילאי הגן . עם מעט דברים, פינת יצירה נגישה וקלה לשמירת סדר. מעט מדפים עם ספרים כשהכריכה שלהם פונה לילדה לבחירה. שולחן יצירה או משחק מעוצב  – הכל כיפי ועליז ואף תמים כמו ילדה קטנה … כן שטיח לא פרקטי בעליל אבל לא יכולנו להתאפק להכניס את הענן הצמרירי הזה – כמו נסיכה קטנה על צמר גפן.  נקודות צבעוניות של מדבקות קיר הניתנות בעתיד להסרה בקלות , ארון בגדים המשמש גם לאחסון צעצועים עם ריבוי ידיות שהם למעשה משחק ילדים.

עיצוב פנים עיצוב חדרי ילדים BLV Design/Architecture

החדר אפוף בנקודות התוססות בעליצות על הקירות, ועוברות למיטה.

עיצוב פנים עיצוב חדרי ילדים BLV Design/Architecture

כדורי נייר תלויים מעל הראש כחלומות ושולחן עגול קטן בכדי לעבוד על דברי יצירה עם אמא או אחות או סתם מה שבא.

ארון הבגדים בחדר הילדה מתאפיין בשימוש במספר רב של ידיות עגולות בכדי לשוות לחזית הארון מעין לוח משחק שעליו ניתן לתלות פרטי לבוש או גומיות.

ארון הבגדים מתאפיין בשימוש במספר רב של ידיות כפתור עגולות בכדי לשוות לחזית הארון מעין לוח משחק שעליו ניתן לתלות פרטי לבוש או גומיות.

 

תודות

אנחנו רוצים להודות לכל הספקים ואנשי מקצוע (והיו המון) שלקחו חלק בעבודה כי בלעדיהם ובלי המוצרים והיצירות שלהם הבית לא היה מתגבש לידי בשלות. אנו מודים לדורית ונדב שלמדו בסופו של דבר לשחרר, לסמוך עלינו ב100% ונתנו לנו יד חופשית שנוכל להגשים להם את החלום. אנחנו מאחלים להם ולבנות המון שנים של אושר, שמחה ואהבה בביתם היפיפה.

קרדיטים וספקים

צוות תכנון ועיצוב: זהר בן לביא אדר' , מעצבות פנים: מליסה סמטבנד, טל בכור

סטיילינג: זהר בן לביא, דנה ויאנו, בת שבע- פירי פירונדי

צילום: אייל תגר

ספקים/שותפים לעבודה: ריצוף, חיפויים וכלים סניטריים – נגב | מטבח – סמל | תאורה – קמחי תאורה  | משטח מטבח – פרביטל | משטחי ח. רחצה וכיורים  – אילן אזולאי | עבודות זכוכית – המראה | אמצעי הצללה – לה קורטינס | נגרות – שניים נגרים | רפאל עיצוב נוף | עץ פלוס | גליל ש.ל.ג

 רהוט ואביזרים – אליתה ליווינג | הביטאט |  ID.Design| שבירו ריהוט גן | מטרו | האוס אין | פוקס | גולף | פלוראליס | סוהו | מליס | האוס אין מודה | סופי | גליפס | אסופה | הביתה | ורדינון | גולף אנד קו | ביתילי | דרליין | בית השטיחים והפרקט

 Paper and Pickles | The Comforts of Home | Bed Bath & Beyond | Walls Dressed Up | TEMA | Bed and Philosophy | Luxeartprints | Eco Wall Decals | ReStyle | Kas Australia | Alibi Design Studio | Diamantini Domeniconi | Muuto | Story | Sofi Bar-adon | Pottery Barn Kids | Society6 | Cosenza Store | Add Some Stitches | Tayo Studio

 THE END

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s